JEDNO TIJESTO PUNO VRSTA KOLAČA

0

Sastojci
PRHKO TJESTO

50 dkg brasna o.
30 dkg brasna m.
50 dkg margarina ili 1 marg. 1 maslac
25 dkg stauba ili secer u prahu
1 jaje
1 zutanjak
1 vanili secer
ribana kor. limuna
malo ruma po potrebi

Priprema
Najprije dobro izmiksati 2 margarina ili mješati margarin i maslac.
Zatim na dasku staviti brašno o. i m. dodati usitnjeni šećer, obavezno sitni šećer… i u to dodati miksani margarin i sve lijepo izraditi, dodati jaja i v.š, napraviti tjesto , podjeliti ga u toliko dijelova koliko vrsta kolača želimo napraviti npr. 4 dijela.
U prvi dio dodati 5 dkg mljevenih oraha i od toga se može napraviti: pereci, išleri, razni ljepljenci sa kremom ili pekmezom.
u drugi dio se može dodati 5 dkg kokosa naribana korica naranđe, malo soka od naranđe.i rade se zvjezdice sa kokosom ,borovi, ili prema primjerima koje sam ja radila !!!
I dio: u osnovno tjesto dodati 5 dkg lješnjaka sa malo ruma (može i prženih lješ.) ili orah , može i više i raditi išlere, može se dodati 2 žličice kakao, da se dobije tamno tjesto.Izrezati krugove vel 5,5 cm, (čašom,) ispeći na 190 C. Hladne puniti kremom: 1 jaje, 10 dkg šećera, 5 dkg čokolade 10 dkg margarina,( 2 žl. crne kave po želji ).
Umjesto ove kreme premažu se eurokremom ili pekmezom. Napunjeni se urone u čokoladnu glazuru i ukrase perlom.
Od iste mase sa lješnjacima, a može ih se dodati i više, 10 dkg,rum i otopljena čokolada, ili svjetlo tjesto, naprave se kuglice vel. manjeg oraha. U sredini se napravi rupa sa drškom kuhače uronjenom u brašno. Zatim se kuglica može do 1/2 uroniti u promješani bjelanjak i u mljevene lješnjake ili orahe. Sve se stavi peći, ohladi i puni pekmezom zagrijanim sa malo ruma, na to može 1 višnja za ukras.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)