Najbolji način pripreme paradajz – paprike za zimnicu ikad!! Ovako ih pripremam niz godina!

Sastojci
-6 kgr. paradajz paprike – gambi (moze i rogata paprika-ajvarska)
-2 l. alkoholno sirce
-2 l voda

-250 ml. ulje
-250 gr. secer
-60 gr. so
-1 paketic biber u zrna

Priprema
Paprike oprati, isecite im racke – nabosti sa iglom (ja to radim sa viljuskom -skratim postupak) na nekoliko mesta. Sirce, voda,ulje, secer, so i biber sjedinite i stavite na sporet da prokljuca.

Kad salamura prokljuca, stavite od paprike nek se bare oko 10-15 min. – vreme barenja zavisi od same debljine paprike, ako je bas onako kako treba debela i sveza.. potrebno je to vreme, ako je tanja onda smanjite vreme vrenja. Sa rupicastom kasikom vadite i stvaite i posuda… tako dok sve ne obarite.

U originalni recept pise da se saceka da olade oko 12 casova.. ja sam samo ovde izmenila recept, odnosno dok sve paprike obarim..oni predhodni vec malo ohladjeni..pa redim u staklenke, kad sve zavrsim odma zalijem sa salamurom koja je ostala, zatvorim tegle, oni su topli – zavijem u cebad i tako stoje do sutradan…kapaci se dobro zatvorili.

Ovo je ta izmena samo koju sam uradila – posebni razlog nisam imala nego da skratim vreme, da znam da sam i to skinula sa dnevnog reda. Kako i da spremite, necete nikako pogresiti. Mere su tacne do miligram, a ta tecnost je tako dobra da pozelite da je otopite pa da ne preteram ali moze i neki gutljaj… odlican recept.

Preuzeto sa: coolinarika.com