ŠTRUDLA OD TREŠANJA…OVO JE ŠTRUDLA KOJU ĆETE SIGURNO VOLJETI.RECEPT JE STAR,VRLO JEDNOSTAVNO I TRADICIONALNO A IPAK MODERNO JER SVI ĆE SE ODUŠEVITI KAD VIDE ŠTRUDLU SA TREŠNJAMA.

Sastojci:

1 pakovanje tijesto za savijače
750 g trešanja
3 čaše čvrstog jogurta
1,5 čaša Šećera ( kristal)
1,5 čaša Pšenične krupice (griza)
1 čaša ulja
1 Vanilin šećer
1 Prašak za pecivo
100 g putera
2 jušne žlice mlijeka

Priprema:

Trešnje očistimo od košpica, opreremo i ostavimo u cjediljci da se ocijede.
Pomiješamo jogurt, šećer, griz, ulje, vanilin šećer i prašak za pecivo u jednoličnu smjesu pjenjačom. Na tepsiju stavimo papir za pečenje, a pećnicu uključimo na 190°C.
Slažemo na sljedeći način: 1. list kore za savijaču premažemo sa 5 kašika jogurt smjese, stavimo 2. list kore za savijaču, pa opet 5 kašika smjese. 3. list kore za savijaču, pa opet 5 kašika jogurt smjese premažemo. Stavimo preko toga 4. list kore za savijaču, pa po njemu rasporedimo polovinu pripremljenih trešanja i malo ih poškropimo s par kapljica ulja. Sve pažljivo savijemo u roladu i prebacimo na tepsiju. Isti postupak ponovimo za još jednu štrudlu.
Štrudle pečemo u ugrijanoj pećnici ukupno 40-45 minuta. Nakon 15-tak minuta pečenja, kistom premažemo štrudlu otopljenim maslacem kojem smo dodali malo mlijeka. Premazivanje ponovimo još 1-2 puta do kraja pečenja.
Pečenu štrudlu izvadimo iz pećnice, još jednom premažemo sa malo otopljenog maslaca + mlijeka, te pokrijemo krpom da kore malo omekšaju.