PRAVA BOMBA KISEONIKA: KAD UBACITE OVU BILJKU,IZBACIĆE TE SVE OTROVE IZ DOMA! 

Biljke utiču na kvalitet vazduha u životnom prostoru. One čiste vazduh od toksina i buđi i stvaraju savršenu životnu sredinu.
Ako imate potrebu za podizanjem nivoa kiseonika u vašem stanu ili kući, obavezno u dom unesite aloju.
Pročišćava tijelo i duh: Biljka koju morate da imate u kući!
Osim što važi za pravu bombu kiseonika, aloje vera apsorbuje ugljen-dioksid, ugljen-monksid i formaldehid. Jedna aloja ima efekat kao devet bioloških prečišćivača vazduha u konzervi!
Pored aloje, možete da odaberet i fikus. Ova biljka je veoma jednostavna za održavanje jer ne traži puno svjetlosti, a efikasno čisti vazduh od formaldehida. Ali treba biti na oprezu jer su listovi otrovni, pa nije preporučljivo uzgajati je u kućama u kojima ima djece i kućnih ljubimaca.
Bršljan je biljka koju svako treba da ima. Možda vam se čini nevjerovatno jer je bije glas da je otrovna, ali ona uklanja čak 60% toskina iz vaduha i 58% čestica fekalija u roku od samo šest sati.
Zeleni ljiljan (pauk biljka) ima sposobnost da vrši sintezu u uslovima minimalne osvjetljenosti. Odlično apsorbuje toksine iz vazduha – formaldehid, stiren, ugljen-monoksid i benzin. Jedna biljka efikasno čisti vazduh u 200 kvadratnih metara prostora.
Estragon (zmijska trava) je skoro neuništiva i odlična je za kuću. Veoma je otporna, treba joj malo svjetlosti za fotosintezu. Osim što uklanja toksine, dobra je i za spavaću sobu jer u toku noći proizvodi kiseonik.
I ljiljani odlično uklanjaju hemijske otrove iz vazduha. Filtrira formaldehid iz vazduha, kao i trihloretilen.
NASA tvrdi da svako domaćinstvo treba da ima između 15 i 18 navedenih biljaka na površini od 500 kvadratnih metara. Pri njihovom raspoređivanju ne treba preskočiti spavaću sobu.