OVO SU 3 NAJBOLJA ZAČINA ZA MRŠAVLJENJE: Već ih imate u kuhinji – smanjuju kilograme i nadutost, izbacuju višak tečnosti

3 začina za mršavljenje – ubrzavaju metabolizam, utiču na probavu, izbacuju višak tečnosti!
Mršavljenje podrazumijeva promjenu načina ishrane, izbjegavanje šećera i brze hrane, vježbanje, ali i prirodne stimulanse za ubrzanje metabolizma, detoksikaciju i izbacivanje viška tečnosti. Najbolji pomoćnici u mršavljanju svakkao su začini! Ove zanimlnjive biljke koje jelima daju posebnu aromu, ssadrže nutrijente koji mogu biti presudni za mršavljenje. Moguće je da većinu njih imate u kuhinjii – provjerite ova 3 začina:

Peršun
Mnoga jela ne možemo zamisliti bez peršuna, posebno domaću supu. Međutim, malo ko zna da je peršun prirodni diuretik i da posstiče izbacivnaje viška tečnosti iz tijela. Na taj način ubrzava metabolizam i pomaže da smršate.

Origano
U italijanskoj kuhinji origano je začin broj 1, ali važno je da znamo i da je origano neverovatna biljka puna bioaktivnih spojeva poput polifenola i flavonoida. Ova jedinjenja pomaže i u regulisanju insulina u tijelu, kao i tjelesne težine. Još jedna prednost origana kada je riječ o mršavljenju jeste pomoć kod zatvora – poboljšava probavu.

Ruzmarin
Ruzmarin je pun antioksidansa i pomaže u regeneraciji ćelija, ali reguliše i šećer u krvi i podstiče ubrzanje metabolizma. Vijekovima se ruzmarin koristi u alternativnoj prirodnoj medicini. Pomaže i da se oslobodite viška tečnosti i nadutosti.