Ovo je NAJBOLJI RECEPT ZA PILETINU – bit će vam žao što ranije niste probali

Vjerovatno ste već čuli za poznati Haselbek punjeni krompir, ali jeste li znali da i piletinu možete na isti način pripremiti? Originalno je tehnika pripreme za takozvano jelo ‘Hasselback punjenu piletinu’ u Švedskoj nastala u restoranu Hasselbacken. Kuhar je jednom prilikom odlučio napraviti male rezove krompira i onda nafilovao sirom i slaninom.
Onda su nafilovali slatki krompir i jabuke – a zatim odlučili isto uraditi i sa pilećim prsima. Ispostavilo se da se gostima jako svidjelo njihovo jelo, a onda su odlučili i objaviti recept.
Naime, prvo trebate isjeći komad pilećih prsa , a potom posolite piletinu i po želji pobiberite.
Tako pripremljena pileća prsa možete nafilovati spanaćem koji ste prethodno propržili na maslinovom ulju, sa mocarelom i rikotom. Onda možete preko naribati sir i sve alevom paprikom začiniti.
Najbolje bi bilo da pospete sir po vrhu u posljednjih 5-10 minuta pečenja, kako bi se istopio, a piletina će poprimiti zlatnu boju i biti savršenog ukusa! Možete kao prilog poslužiti slatki krompir ili prženi krompir. Ni sa povrćem i rižom nećete pogriješiti. Uživajte u jelu – i prijatno!