NOUGATTINO…HTJELA SAM NEKU JEDNOSTAVNIJU I LAGANIJU VERZIJU SVOJE NOUGAT MADJARICE I DOBILA SAM STVARNO,UMJESTO KISELOG VRNJA ZA TIJESTO SAM KORISTILA VRHNJE ZA KUHANJE.

Sastojci:

Kore:

300 g brašna + 1/2 žličice praška za pecivo
1 žličica arome vanilije
1 bjelance + zera soli
75 g šećera u prahu
75 g omekšalog maslaca
100 ml vrhnja za kuhanje (30% m.m.)
1 čep tamnog ruma

Krema:

500 ml mješavine vrhnja za kuhanje i mlijeka (50:50)
200 ml krem likera (baileys nougat)
2 kom nougat premium + 1 žlica škrobnog brašna
100 g šećera
150 g bijele čokolade
100 g maslaca
150 ml vrhnja za šlag + paketić kremfiksa

Glazura:

150 g bijele kuverture/čokolade
5 žlica ulja

Priprema:

Prvo kuhamo kremu – u mlijeku razmutiti prašak za puding, škrobno brašno i šećer. Vrhnje za kuhanje i baileys ugrijati na laganoj vatri i otopiti bijelu čokoladu. Zakuhati gustu kremu i prebaciti je na hlađenje (prekriti površinu kreme prozirnom folijom).
Za kore pjenasto izmiksati omekšali maslac sa aromom vanilije, bjelancem i soli. Kad dobijete pufnastu i sjajnu kremicu umiksati šećer – malo po malo. Dodati vrhnje za kuhanje i rum, dobro razraditi, potom umijesiti brašno i prašak.
Lagano pobrašniti silikonsku podlogu i baciti se na posao – tijesto podijeliti na 3 jednaka dijela, rukom oblikovati mali pravokutnik i valjati tankooo. Ide jako brzo jer je tijesto svileno… da dodatno ne brašnite – preko tijesta stavite prozirnu foliju i valjajte skroz koliko ide – moje kore su cca 34x40cm. Prebaciti zajedno sa silikonskom podlogom na okrenutu stranu lima za pečenje i staviti u vruću pećnicu (180*C). Potrebno je svega 3-4 minute…
Pečene vruće kore preokrenuti na radnu podlogu i staviti lim za pečenje na njih – da ih ujednači. Opterećujte ih do kraja, tj. dok se sve ne ispeku. Maknite lim i pustite ih da se ohlade. Skalpelom razrežite (ili zubatim nožem ispilite) kore na pola da bi dobili 6 manjih.
Razraditi pjenasto maslac, izmutiti slatko vrhnje sa kremfiksom. Sjediniti oboje s kremom, razdijeliti je na 5 jednakih dijelova (ostavite par žlica za vrh kolača) i filati kore. Staviti u hladnjak preko noći, sutradan glazirati