NIJE SODA BIKARBONA, A NI SIRĆE: Ovim sredstvom ćete DEZINFIKOVATI stan a košta MANJE od 100 DINARA

Ukoliko ste primetili da vi i vaši ukućani često kašljete ili imate alergijske reakcije, osipe i iritacije na koži, uzrok se može skrivati na mestu gde ga najmanje očekujete: u vašem domu.

Ono što prvo i svakako treba da uradite je dezinfekcija stvari i podova u okruženju (sobama, kuhinji…)
Posebno trebate biti na oprezu ukoliko imate malu decu. Sa dolaksom jeseni i zime, očistite i detoksikujte vaš dom prirodnim sredstvima za čišenje, koja neće imati neželjene posledice na zdravlje vas i vaših ukućana.

Detoksikujte dom biljkama koje “čiste” vazduh
Neke biljke deluju kao “prirodni čistač” vazduha u domu i svakako su poželjna dekoracija (posebno ukoliko volite cveće). Neke od ovih biljaka su aloe-vera, filadendron, fikus, mirni ljiljan, sabljica (ili svekrvin jezik), bršljan, bambus-palma i gerber.

Dezinfekcija doma i aparata
Svi znamo da je hidrogen dobar za dezinfekciju rana, ali malo ko zna koliko može biti koristan u održavanju kuće. Evo kako njime možete da se rešite bakterija i prljavštine, a uz to košta manje od 100 dinara.
Troprocentni hidrogen-peroksid odličan je za čišćenje svih radnih površina u kuhinji jer ubija bakterije, a nije štetan po zdravlje.
Sunđere i krpe potopite u hidrogen ili ih samo poprskajte njime. Njime možete da dezinfikujete i unutrašnjost frižidera, dovoljno je da prebrišete sve police na kojima držite hranu.

Hidrogen-peroksidom održavajte i dasku za seckanje. Nakon upotrebe je sperite i poprskajte hidrogenom.
On je dobar i za povremeno pranje mašine za sudove: nekoliko decilitara hidrogen-peroksida stavite uz deterdžent i znaćete da je ona čista i bezbedna za korišćenje.