NAPRAVITE ČUDOTVORNI NAPITAK OD KOPRIVE:POPRAVITE KRVNU SLIKU,IZLIJEČITE PLUĆA,JETRU,ŽUČ…

Imate problem sa krvnom slikom? Kopriva vam može pomoći, a evo kako da napravite zdrav napitak. Kopriva ima odličan uticaj na gušteraču i umanjuje nivo šećera u krvi. Ova biljka može izliječiti bolesti i upalu urinarnog trakta kao i bolesti zadržavanja urina.
Najljekovitija je u proljeće kada je mlada. Lišće koprive je bogato vitaminima A, B, D, E i K, mineralima (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzimima i hlorofilima.

Recept čudotvornog lijeka:

1 kg lišća koprive
2 limuna
2 jabuke
1/2 kg meda

Priprema:

Izblendirajte u blenderu zajedno koprivu, jabuke i limunove dok ne dobijete homogenu smjesu. U smjesu dodajte med i prespite je u tople i sterilne tegle. Svaki dan uzimajte dve supene kašike smjese pre svakog obroka.
Kopriva je najbolje sredstvo za čišćenje krvi i popravljanja krvne slike. Ima dobar uticaj na pankreas i umanjuje nivo šećera u krvi. Ona osim ovoga tretira infekcije urinarnog trakta i pospješuje rad crevne flore.
Koristi se i za liječenje jetre i žučne kese, lošeg sna, grčeva u stomaku, čireva, plućnih oboljenja… Ako vam fali gvožđa u krvi i osećate se konstantno umorno, kopriva je ono što vam je potrebno! Ona u svom sastavu ima izobilje gvožđa i uspješno liječi anemiju.