NAJTRAŽENIJI NAPITAK NAPRAVITE SAMI OD 3 KG JABUKA: Domaće sirće za dijetu i detoks, bolje od svakog kupovnog

Domaće jabukovo sirće je najbolje! A pravi se vrlo jednostavno…
Godinama se već piše o korisnim svojstvima jabukovog sirćeta, ali manje je poznato da ovaj napitak pun probiotika i antioksidanasa treba da bude domaći!
Jabukovo sirće se koristi u prevenciji bolesti, za detoks i mršavljenje, čak ga preporučuju i za izbjeljivanje zuba i skidanje kamenca. Tvrdi se da postoji više od sto načina za upotrebu moćnog napitka, a mi vam otkrivamo kako da ga napravite sami.
Za litar sirćeta potrebno vam je 3kg jabuka, a najbolje je da nađete organske, neprskane. Očistite samo ako ima nekih trulih dijelova, koru slobodno ostavite na plodovima. Izrendajte ih i stavite u posudu koju ćete prekriti gazom, pa staviti u hladnu prostoriju (ne u frižider) da odstoji dva do tri dana.
Zatim ocijedite sok stežući rendane jabuke u gazi, pa ga sipajte u čistu teglu i ponovo prekrijte samo čistim parčetom gaze.
Na svakih nekoliko dana će se na površini uhvatiti skrama, tako da sok treba da procedite kroz gazu, vratite u čistu teglu i ponovo prekrijte opranom gazom. Vremenom će se sok razbistriti i ukiseliti, kad budete zadovoljni ukusom sirćeta, prespite ga u flašu i stavite u frižider.
Sirće se uvek pije rastvoreno u vodu. Ako uzimate lekove, obavezno se konsultujte sa ljekarom prije upotrebe.
Jabukovo sirće za trigliceride
Jabukovo sirće se preporučuje kao efikasno sredstvo za regulisanje nivoa triglicerida i holesterola. Dovoljno je uzimati dvaput dnevno po čašu vode u kojoj je razmućena kašičica jabukovog sirćeta, a po želji možete dodati i malo meda.
Jabukovo sirće za mršavljenje
Za mršavljenje možete koristiti ne samo jabukovo sirće razmućeno u vodi već i druge napitke koji pomažu u dijeti. Tako se savjetuje da dodate po jednu kašičicu ovog ljekovitog sredstva u šolju zelenog čaja ili u čašu tople vode prokuvane sa cimetom, koju ćete začiniti i kašičicom meda.