LISNATE VANILIJA KOCKE S MALINAMA…PREKRASAN KOLAČ PREDIVNOG UKUSA.MALINE SU VEOMA ZAHVALNO VOĆE ZA PRIPREMU SLASTICA,BILO DA IH KORISTIMO SVJEŽE ILI ZAMRZNUTE

Sastojci:

1 lisnato tijesto

Vanilija krema:

1 l mlijeka
3 pudinga okusa vanilije (37 g)
2 žumanjka
200 g maslaca
200 g margarina
200 g šećera

Malina fil:

500 g malina
180 g šećera
200 ml vode
3 pudinga okusa vanilije (37 g)

I još:

1 šlag pjena

Priprema:

Za vanilija kremu prvo se naprave dvije sjjese koje se kasnije spoje.
Za prvi skuhajte skupa mlijeko, žumanjke i puding te ostavite smjesu da se ohladi. Može u hladnjaku, ali, ako ne žurite, bolje na sobnoj temperaturi.
Za drugi izmiksajte maslac i margarin sa šećerom. Kada se prvi dio ohladio povežite ih.
Skuhati maline sa šećerom i dijelom vode (malo manje od 100 ml). Kada se šećer otopio i voće skuhalo, štapnim mikserom usitnite maline.
Sa strane u posudi razmutite puding od vanilije s ostatkom vode. Pjenjačom dobro izmješajte da ne bude grudica pa razmućeni puding dodajte vrućim malinama. Odmah brzo i dobro promiješajte kako bi se sve dobro izmješalo.
Kada smjesa postane gusta uklonite lonac sa vatre i pustite da se maline ohlade, može i u hladnjaku.
Za kore lisnato tijesto razvaljajte na 2 velika lima (od pećnice). Nabockajte ih vilicom i pecite, najbolje na poleđini lima za pečenje, dok ne porumene.
Kada se ispeku pustite da se kratko ohlade pa sa njih lagano uklonite sve neravnine, a zatim svaku prerežete na dva dijela, tako da ukupno dobijete 4 kore. Sačuvajte mrvice jer će vam kasnije poslužiti kao posip za kolač.
Kolač slažete tako da prvo na jednu koru nanesete vanilija kremu. Zatim na drugu koru fil od maline, a na treću ponovno vanilija kremu. Sve poklopite četvrtom korom koju ćete premazati šlagom i posuti mrvicama lisnatog tijesta. Vanilija fila najčešće malo ostane (oko 1/5).
Kada složite kolač stavite ga u hladnjak da se dodatno stegne te izvadite prije posluživanja.