KRPELJA UKLONITE 1 NAMIRNICOM IZ KUHINJE: Brzo će izaći

Postoji jedna namirnica kojom možete ukloniti krpelja, ali samo ako nemate drugog izbora. Prvi je posjeta ljekaru.
Proljeće i ljeto je vrijeme aktivnosti krpelja koji se najčešće skrivaju u visokoj travi. Osim što napadaju pse, krpelji se nerijetko zakače i za ljude, pa poslije svakog izleta u prirodu trebalo bi da provjerite da niste pokupili ovog parazita koji može biti veoma opasan.
Međutim, u svakoj kuhinji postoji jedna namirnica uz pomoć koje ćete za sekund ukloniti krpelja.
Najbolje rješenje je da posjetite ljekara
Krpelji će boraviti na vašem tijelu nekoliko sati prije nego se zariju u kožu. Najviše vole vlažne dijelove tijela poput stomaka, prepona, pazuha ili vratni deo ispod kose. Zato je najbolje odmah po povratku sa izleta otići na tuširanje i temeljeno oprati kosu.
Ukoliko se krpelj ipak uvukao u kožu, možete ga izvaditi uz pomoć pincete, ali trebalo bi znati kako tačno da uhvatite ovog parazita da biste ga kompletno izvadili iz kože. Ukoliko baš niste vješti, najbolje je otići kod ljekara i prepustiti njemu da izvadi ovog parazita.
Međutim, svako od nas u kuhinji ima namirnicu koja će natjerati ovog parazita da sam izađe. U pitanju je so jer krpelji ne podnose ovu namirnicu.
Na mjesto gdje se nalazi krpelj stavite so i preko toga držite parče vate ili gaze 20 minuta. Krpelj neće imati vazduha, a so će učiniti svoje i on će sam izaći napolje, piše Avaz.
Pomaže i al*ohol
Osim soli, možete iskoristiti alohol. Parče vate ili gaze dobro natopite aloholom i time brzim pokretima premažite mjesto gdje se nalazi krpelj u smeru suprotnom od kretanja kazaljki na satu. Usljed djelovanja alohola i zagrevanja kože on će izaći napolje, ali proverite samo da neki dio njegovog tijela nije ostao u koži. Ukoliko nemate medicinski alohol, može da posluži i rakija.
Mjesto gdje se nalazi krpelj nikako ne treba mazati uljem jer će ga to samo natjerati da još dublje uđe pod kožu.