KAD OVO PROČITATE, KOŠTICE OD LUBENICE VIŠE NIKAD NEĆETE BACATI: Ovako se pravi napitak koji radikalno čisti crijeva!

Od koštica lubenice možete napraviti izuzetno koristan napitak.

Semenke lubenice najčešće smo skloni da bacimo i ne znajući da one, ukoliko se tretiraju na pravi način, mogu da budu izuzetno korisne za zdravlje.

Da bi iskoristili sva ljekovita svojstva, sjemenke je potrebno kuhati, samljeti ili ispeći kako bismo došli do dragocijenog sadržaja.
Sjemenke od lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad digestivnog trakta, pomažu u slučaju pojave crijevnih parazita, kao i u liječenju oboljelih od žutice, vodene bolesti i upala u organizmu.
Sjemenke od lubenice sadrže supstancu citrulin koja djeluje kao antioksidans, pospiješuje širenje krvnih sudova, pa povoljno djeluju u slučaju arteroskleroze, hipertenzije, angine pectoris i erektilne disfunkcije kod muškaraca.
Čaj od sjemenka lubenice jedan je od najboljih lijekova za prečišćavanje bubrega, crijeva i mokraćne bešike.

Evo kako se pravi:
Koristi se 4 kašike isključivo svežih sjemenki lubenice koje se izdrobe ili isjeckaju u blenderu i kuhaju 15 minuta u 2 litra vode. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tokom dva dana, a trećeg dana se pravi pauza.

Proces se tako nastavlja nekoliko nedelja u istim intervalima dva dana korišćenja sa jednim danom pauze.
Sjemenke od lubenice jačaju i srce, ali i sve mišiće u tijelu.
Korišćenje ovih sjemenki bilo u obliku čaja ili grickalica preporučeno je i za jačanje pamćenja i koncentraciju, pa čak i za sjaj i ljepotu kože.
Sjemenke lubenice odličano su sredstvo kao i sama lubenica za jačanje libida i potencije kod muškaraca.
Čaj od sjemenki preporučuje se i dijabetičarima kao sredstvo za tretiranje dijabetesa tipa 2.
Sjemenke lubenice sjajan su izvor magnezijuma, gvožđa, vitamina A, B, C, antioksidansa, kalcijuma, kalijuma, mangana i niacina.