FINO POSLOŽENO POVRĆE…Najdraža su mi ovakva pečenja kad se sve fino posloži, stavi pod peku ili foliju u pećnici i zaboraviš na sat-dva, kuhinja nakon toga čista, nema puno suđa ni dodatnih ludosti, a svi zadovoljni.

Sastojci:
1,5kg šnicli/svinjetina, teletina,puretina/ najbolje kare
4 luka/srednja
1,2kg krumpira


70-100g pancete tanko narezane
sol,papar

Marinada:
3-4žlice maslinovog ulja
1žličica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
na vrh noža ljute paprike/manje više po ukusu/
1/2žličice mljevenog korijandera
sol,papar
po1/2žličice origana i timijana
2 češanj češnjaka/naribani

Priprema:
U zdjelu stavite sve sastojke za marinadu, dobro promiješate, u marinadu dodate pripremljen meso/oprano, osušeno i obrađeni od viška masnoće/Meso uvaljajte u marinadu pa pustite da se na sobnoj temperaturi marinira najmanje posla sata/ljeti naravno stavite u frižider meso da se marinira samo kratko prije pripreme ostavite na sobnoj temperaturi da se ugrije/.


Očistite krumpir narežite ga na šnite isto napravite i sa lukom.Posolite krumpir umjereno.Keramički pekač nauljite sa svih strana maslinovim uljem.Slažite prvo narezani krumpir, potom meso, dvije šnite / komada /luka a potom tanku fetu pancete, ponovo stavite krumpir i opet istim redom, ponavljati postupak dok sve sastojke ne potrošite/mjera je za pekač oko 30×20 cm/. Pokrite alu-folijom, možete prije toga staviti papir za pečenja potom foliju.Stavite u zagrijanu pećnici na 180C/nekih 1h i 45 min da se peče.
Nakon toga maknete folije, provjerite jeli sve pečeno upadajući lagano vilicom, ako je mekani ostavite još 10-15min da sve uhvati finu boju.
Prospete sve sitno narezanim peršinom.Servirati od svega po malo uz umak od pečenja.