DOMAĆE SREDSTVO PROTIV MUHA I KOMARACA ZA MANJE OD 1 MARKU: Efikasno kao kupovno, a potrebna su samo 2 sastojka

Napravite sami domaće sredstvo protiv insekata, sastojke ćete naći u svakoj radnji!
Da biste se oslobodili dosadnih insekata, muha, komaraca i raznoraznih letećih napasti, ne morate da dajete pare za nimalo jeftina kupovna sredstva. Napravite sami tečnost koja će ih neutralisati jednako efikasno.
Da biste se opustili kod kuće i u prirodi, bez straha od ujeda insekata, sami možete da pripremite efikasan “lijek” koji će ih sigurno otjerati. I što je najvažnije, ovo sredstvo je potpuno bezbjedno za djecu i osobe oslabljenog imuniteta.
Priprema ove tečnosti je krajnje jednostavna i jeftina! Potrebna su vam samo dva sastojka, a oba ćete ćete naći u bilo kojoj prodavnici, a nećete potrošiti više od 50 dinara za pripremu!
U malu staklenu teglu stavite 25-30 karanfilića i nalijte sa 50 ml al*ohola. Čvrsto zatvorite poklopac i ostavite na tamnom, hladnom mjestu 7-10 dana.
Nakon ovog vremena, dobićete tamnu tečnost, prilično jakog mirisa. Poprskajte prostorije rastvorom i budite uvjereni da će se insekti razbježati! Odlična ideja jeste i da tečnost nanesete na prozore, vrata i zavese i tako spriječite “šetetočine” da vam nastane dom.
Ako ste u prirodi, a ne smeta vam miris karanfilića, sipajte sredstvo u sprej bocu i poprskajte odjeću. Bićete zaštićeni u potpunosti!