BRZA KAPRI TORTA, BEZ PEČENJA: OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA

Ako volite Kapri sladoled, obavezno probajte.

SASTOJCI:
100 gr piškota
1,2 l mleka
120 gr vanila pudinga
125 gr šećera
250 gr putera
80 gr pudinga sa ukusom jagode


100 ml vode
600 gr šumskog voća
125 gr šećera u prahu
350 ml vode
200 gr čokolade
2 kašike ulja

PRIPREMA
Prvo potopite piškote u mlako mleko i onda ih poređate na tacnu. Na snimku je prikazan kalup od prečnika 12cm, ali vi koristite standardan prečnik 24-28cm sa merama koje su napisane.
Ostavite u fižideru da budu hladne. Sipajte u šerpu šumsko voće sa 200ml vode i ostavite da se zagreva dok ne prokuva. U međuvremenu sa ostatkom vode razmutite puding od jagode. Kuvajte šumsko voće dok se ne raspadne, onda dodajte puding i mešajte dok se ne zgusne.
Budite brzi i oprezni jer može da prsne fil. Prelite vruć fil preko piškota i ostavite da se ohladi 30min. Sipajte u šerpu 800ml mleka i šćera i kuvajte dok ne prokuva. U međuvremenu sa ostatkom mleka umutite puding. Kada prokuva mleko dodajte puding i mešajte dok se ne zgusne.


Ostavite da se prohladi skoro dok ne bude sobne temperature, onda umutite margarin sa mikserom da omekša pa postepeno dodajte pudin od vanile i umutite ga penasto. Ako se fil sa šumskim voćem ohladio i stegao dodajte preko njega fil od vanila pudinga.
Ostavite da se stegne do kraja i potom prelite sa čokoladnim i uljem koje ste zagrejali na pari. Služite torticu hladnu. Primetićete da je čokoladni sloj malo tvrdji – to je zbog doživljaja krckanja čokolade kao kod Kapri sladoleda, ako ne želite da bude takva – dodajte dve kašike mleka dok je topite.