AKO PROSIPATE VODU OD PASULJA, BUKVALNO BACATE NOVAC NIZ SLIVNIK: Evo šta sve može ova čudotvorna tečnost!

Pasulj je omiljena namirnica, koja dugo može stajati u špajzu a potom nahraniti celu porodicu u nekom od ukusnih recepata, koji se uvek spremaju u najvećoj šerpi ili plehu.
Pasulj ima i brojna blagotvorna dejstva na zdravlje, a da li ste znali da je voda u kojoj se kuvao pravo čudo za čišćenje kuće?
Kada kupite pasulj i donesete ga u svoju kuhinju, najpre ćete ga potopiti, a onda kuvati u “prvoj” vodi koja se inače baca. To je velika greška! Ova voda nije dobra za ljudsku ishranu ali je pravo čudo za čišćenje kuće, naročito staklenih površina.
Supstance koje je ljuska pasulja pustila u vodu pomažu da prozori, ogledala, pa čak i stakleno posuđe budu čistiji nego ikada. Ovu vodu pomešajte s vrelom vodom, sipajte u bočicu s raspršivačem, potom mešavinom poprskajte staklenu površinu i prebrišite.
U smesu možete dodati i malo alkoholnog sirćeta ako želite da tu površinu i dezinfikujete. Dakle, sve što vam je potrebno da bi ogledalo, prozori ili stakleno posuđe blistali su pasulj, šerpa i malo dobre volje!