Sastojci
za
Za kore

500 grama Brasna


300 ml Tople vode
15 grama Soli

Fil
Po zelji..

Priprema
Pomesati brasno i so i dodati odjednom vodu.
Mesiti testo dok ne prestane da se lepi. Ja ga ne mesim rucno, vec pomocu miksera koji moze da mesi testo i to tacno pola sata.
Nakon sto umesite testo, podelite ga na 4 jednaka dela. Svaki deo dobro namazite mascu, i odozgo i odozdo. Ostavite malo da odstoji prekriveno providnom folijom.


Uzimajte jedan po jedan deo i, namazite ga jos malo mascu, i od njega razvlacite tanku koru. Povrsinu na kojoj razvlacite koru dobro namazite mascu. Ako se negde pokida kora, nije strasno, samo gledajte da se ne pokida bas negde po sredini. Ako ivice ne uspete da razvucete, odstranite ih.
Nakon sto razvucete prvu koru, savijte je kao na slici (u kvadrat), i odlozite.
Uzmite drugi deo i od njega razvucite koru. Kada je razvucena, uzmite onu prvu sto ste odlozili, stavite je na razvucenu koru, jos malo namazite mascu pa zatim stavite fil.
Nakon toga i drugu koru presavijte kao na slici, kako bi dobili okrugli oblik, i izbegli nagomilavanje kora na istom mestu, i opet odlozite na stranu.
Ponoviti isti postupak za trecu i cetvrtu koru kao i za drugu.
Dobijeni burek prebacite u namascenu tepsiju i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni otprilike 40 minuta.
Burek je pecen kada dobro porumeni odozdo. Izvadite ga iz rerne i okrenite naopako tako da donji deo ustvari bude gornji. Na slici je vec okrenut naopako i spreman za serviranje.
Nadam se da cete uzivati kao sto moja porodica i ja uzivamo u ovom originalnom bureku! Prijatno!

By admin