Vegeta je OTROV kojim nas ubijaju, evo šta sadrži

Vegeta – OTROV!

E621 (mononatrijev glutaminat, MSG) je poboljšivac okusa (okus kocke za juhu,kombiniranih zacina, vegete). Postoje izvješca o cijelom spektru reakcija na ovaj sastojak poput pojacanog lupanja srca, migrene, depresije, promjena raspoloženja, napetosti, žedi,mucnine. Kolicina ovog aditiva koja izaziva reakcije varira od osobe do osobe. Neke reakcije javljaju se i do 48 sati nakon konzumacije stoga ih vecina ljudi ne povezuje sa glutaminatom.

O ovom sastojku napravljene su brojne studije, a u jednoj od njih je na laboratorijskim životinjama izazvano oštecenje mrežnice i sljepoca nakon konzumacije vece kolicine glutaminata. Smatra se da konzumiranje tijekom vremena zbraja, te može potaknuti razvojnormotenzivnih glaukoma koji je pojacano prisutan u istocnoj Aziji gdje se glutaminat koristiu velikim kolicinama. Vecina je proizvodaca hrane dobrovoljno prestala upotrebljavati E621(glutaminat) u svojim namirnicama.

Potrebna je pažnja prilikom kupovine namirnica, jer E621 može doci zamaskiran i pod razlicitim imenima ili nazivima poput „hidroliziraniproteini” ili „autolizirani kvasac”.

15% vegete je
E621 – Mononatrijev glutaminat

Nalazi se u tjesteninama, pekarskim proizvodima, krekerima, grickalicama, žvakama, juhama, topljenim sirevima i pripravcima od sira, gotovim jelima, dodacima jelima, margarinima, senfu …

Prirodno je i u ribi, mlijeku, pomidorima, ali tu nije štetan. Često se nalazi i pod imenom «prirodna aroma». Učestala upotreba može izazvati: glavobolje, mučnine, vrtoglavice, lupanje srca, tjeskobe, bolove u prsima, hiperaktivnost, nadutost, žeđ, hladan znoj, crvenilo lica, alergijske reakcije (posebno kod asmatičara). U velikim količinama može dovesti do odumiranja živčanih stanica, a to se pak povezuje sa nastankom Allzheimerove, Parkinsonove, Huntingdonove bolesti. Zabranjen je u dječjoj hrani.

Natrijum glutaminat je hemikalija koja vam nadražuje jezik, i zove se još i – pojačivač ukusa, što će reći – laže vas, odnosno – u dodiru sa nervnim završecima u jeziku izaziva neprirodno jak organoleptički utisak, tj. ukus. Ja to zovem Bogohulna rabota!)

Vegeta: so, sušeno povrće 15,5% (šargarepa, paštrnak, luk, celer, peršunov list), začini, šećer, boja (riboflavin), kukuruzni skrob, pojačivači ukusa – mononatrium glutaminat i binatrium inozitat.

Bag: sušeno povrće 15%, so do 55%, natrium glutaminat (E621) do 15%
Kulinat: so do 60%, sušeno povrće 14%, pojačivač ukusa E612 do 14%, E635, dekstroza, začini i prirodna boja E101(i) 0,03%

Začin C: so, šećer, pojačivač ukusa natrium L glutaminat, sušeno povrće minimum 8% (peršunov list, celerov list), biber, prirodne boje – riboflavin i kurkumin
Dakle, iz priloženoga se da videti da je „fora“ u čarobnoj hemiji, a ne u sušenom povrću. Uzmite samo sušeno povrće i dodajte ga u vašu supu, uz so i začine, upravo onoliko koliko ga realno biva u dozi nekog od čudotvornih proizvoda sa spiska koji inače sipate, i videćete da je supa „bljutava“ u odnosu na onu koju „oplemenjujete“ kritikovanom smešom.

Ako, pak, u istu takvu supu dodate, u prikladnoj proporciji, samo natrijum glutaminat, ili slično sranje sa liste E612-621 i ostalih „E“ listâ, onda će supa biti „izvrsna“! Prema tome, sušeno povrće je tu samo kao pokriće za hemijsku supstancu koja će vas prevariti i zatrovati. Tako vi skupo plaćate so, mrvicu sušenog korenja i mrvičicu začina, a uz to kupujete otrov i prevaru!

Optimushop