VANILICE KIFLICE! SAVRSENE! NAPRAVE SE BRZO I JEDNOSTAVNO A DOBIJETE PREDIVNO PECIVO. PRHKI SU I UKUSNI A I DUGO TRAJU BEZ PROMENE. OD OVE DOZE DOBIJETE 48 PREDIVNIH VANILICA KIFLICA. NE SUMNJAM DA CE SE I VAMA DOPASTI.

Sastojci
oko 1kg brasno
2 soljice vode /soljica od 100ml/
4 soljice ulja

_
1 Pecivo
200gr secer u prahu + 1 vanilin secer za posipanje

Priprema
1.
U posudi sipamo 2 soljice vode i 4 soljice ulja, /ja sam koristila soljicu od 100ml/ i stavimo da prokljuca. Cim prokljuca odmah je maknite u stranu da se hladi, da bide mlako.

2.
U mlaku tecnost stavimo pecivo i polako dodavamo brasno uz stalno mesane. Na kraju mesimo rukama. Dobijemo meko masno testo. Testo podelimo na 6 delova.
3.
Napravimo 6 jufki i ostavimo ih 15-20min da odmore.

4.
Jednu jufku sucemo u krug i podelimo na 8 delova, kao na slici. Na svaki deo stavimo marmeladu po zelji, ja sam stavila od sljive.

5.
Od jednog kruga uvijemo 8 kiflica. Ovo uradimo sa sve jufke. Moze umesto marmelade da stavite parce oraha ili obadve zajedno. Uradite kako zelite. Gotove kiflice stavimo u pleh sa pek papirom u koje ce se peci.

6.
Vanilice kiflice pecemo na 180stepeni. Trebaju ostati svetlr boje. Ispecene pospemo ih sa secerom u prahu u kome smo dodali vanilin secer.

_

7.
Evi ih, prhke, predivnog ukusa. Cela kuca je mirisala na njih.

Posluživanje
Jednostavne, predivnog ukusa a traju vise dana bez promene. Jutarnja kafica bice slaga uz ove divne vanilice kiflice.
Tagovi