Četrdesetogodišnji John Gardener, umro je zbog grickanja svojih noktiju, nakon više upozorenja od strane svog doktora. John je imao toliki problem sa noktima da je dobio septičku infekciju koja se proširila iz prstiju i na kraju izazvala srčani udar!

Njegov doktor Dr. Daniel Vernon rekao je da je grickao nokte do krvi. Prsti su mu bili tako oštećeni zbog ove užasne navike da su mu prije smrti bili utrnuli, piše “Megagiga“…

“Johnovi nokti su uvijek bili u lošem stanju i gotov su uvijek krvarili kada bi došao kod doktora”, rekao je Vernon.

Problem je vjerovatno podstaknut Johnovom tjeskobom i depresijom, što ga je na kraju dovelo i do smrti. On je bio dijabetičar, što ga je činilo sklonijim infekcijama.

Gardenerova navika postala je hitan slučaj kada se jedan od njegovih prstiju zarazio. Doktori su ga prvo tretirali s intravenoznim antibioticima, ali na kraju su morali da mu uklone vrh prsta.

Nakon njegove operacije, John je pokazao znakove poboljšanja. Ali, dan nakon njegovog 40. rođendana on je doživio nagli srčani udar. Doktori vjeruju da je uzrokovan infekcijom u prstu.

Njegova majka, Jean Gardener bila je u nevjerici kad je prvi put čula vijest da joj je sin umro.

“To je bila takva tragedija, svi smo u šoku”, rekla je ona.

“To je stvarno pogodila našu porodicu, voljela bih da sam mogla više učiniti da mu pomognem. Ne bih željela da se to dogodi ničijem sinu”.

By admin