U trudnoći sam ostala bez pola zubi :( …” Evo šta treba da radite da se i vama to ne bi dogodilo:

Veliki procenat trudnica na početku drugog stanja ima mučninu i povraća. Čest je slučaj da kiselost nakon povraćanja nagrize zubnu gleđ. Najbolje bi bilo da posle svakog povraćanja usta isperete vodom. U trudnoći možete koristiti mekšu četkicu za zube sa sintetičkim vlaknima i konac za zube. Ukoliko se vaš ginekolog slaže, možete konzumirati preparate sa flouorom u ograničenoj količini.

On pomaže pri izgradnji kvalitetne gleđne supstance kod novorođenčadi. Sa stavom da se u trudnoći zubi mnogo više kvare, jer beba koristi kalcijum iz maminog organizma, stručnjaci se ipak ne slažu. Oni kažu da do toga dolazi jer mame zanemaruju oralnu higijenu i ne pridržavaju se preporuka stomatologa.

“U trudnoći sam ostala bez pola zubi 🙁 …” nažalost često možemo da čujemo od žena nakon trudnoće, da se to i vama ne bi dogodilo, preduzmite sve moguće mjere, savjetujte se sa doktorima… ginekolozima, stomatolozima… sa ženama koje imaju iskustva jer možda je nekome teško povjerovati, ali za vrijeme trudnoće, za samo 9 mjeseci može se desiti čudo, nažalost u negativnom smislu.