U KARTONSKOJ KUTIJI OSTAVLJENA BEBA rođena u novogodišnjoj noći: Sadržaj PISMA U ĆEBENCETU tera suze na oči: “Uzmite me i …”

Slučaj o kojem izvještavaju mediji na Aljasci se desio u novogodišnjoj noći kada je tek rođena beba ostavljena u kartonskoj kutiji pored poštanskog sandučeta jedne porodice. U malom ćebencetu u koje je beba bila umotana nalazila se i poruka koja je po mnogima dirljiva. Majka je napisala da ona ne može da izdržava svoju bebu a poruka počinje sa riječima molim vas pomozite mi..

U pismu se dalje navodi da je beba rođena 31. decembra u 18 sati i da je na svijet došla 12 sedmica ranije te da njeni rodtelji ali bake ni deke nemaju sredstava da je izdržavaju i zato mole onoga ko pronađe bebu da je uzme i da joj nađe porodicu koja će brinuti o njoj i koja će je voljeti. Na kraju je pisalo i da se malena bebea zove Tešavn.

Kutija u kojoj je beba pronađena je ostavljena u naselju Roksi Lejni a osoba koja je pronašla je obavijestila policiju koja je bebu odmah prebacila u bolnicu gdje je utvrđeno da je njeno zdravstveno stanje dobro. Žena koja je našla bebu je na društvenim mrežama napisala da stalno razmišlja zbog kojih razloga je beba ostvaljena na taj način i da pretpostavlja da su njeni roditelji mladi i nisu upoznati sa zakonom ove zemlje da mogu da se odreknu svoje bebe u poliicji, bolnici crkvi ili vatrogasnoj stanici čim su je ostavili na hladnoći.