Trikovi za organizaciju kuhinje

Smočnice i spremišta za kućne potrepštine često su toliko neorganizirani da se u njima teško snaći.

Želite li ih bolje organizirati, izvadite sve stvari, ali ih pritom grupirajte. One koje želite zadržati, stavite na hrpu, a one koje ne želite odmah bacite piše 24sata

Treća hrpa je za stvari kojima treba pronaći drugo mjesto kao što su vrećice za usisavače, metle, stari sokovnici i tosteri. Razmislite je li vam to sve potrebno – ako je sokovnik star i niste ga upotrebljavali najmanje šest mjeseci, velika je šansa da vam samo skuplja prašinu. Darujte ga nekome i oslobodite mjesto za druge stvari. Nemate li gdje držati metlu, stavite kuku na unutarnju stranu vrata i objesite je – tako će najmanje smetati. Podijelite smočnicu u zone kako biste se lakše snalazili u njoj. Najteže stvari poput kuhinjskih aparata, tetrapaka mlijeka ili konzervi držite na donjim policama.

Nadohvat ruci stavite namirnice koje najčešće upotrebljavate. Brašno, šećer, rižu, tjesteninu i grahorice pospremite na jednu policu. Izbjegavajte ih držati u kupljenoj ambalaži jer to najčešće preraste u mnoštvo nepreglednih kutija i vrećica.

Najbolje ih je držati u nepropusnim, četvrtastim i prozirnim posudama koje se mogu slagati jednu na drugu te tako uštedjeti prostor. Izbjegavajte okrugle posude jer zbog oblika zauzimaju previše mjesta.