SMRŠALA JE 90 KILOGRAMA ZA 18 MJESECI I TO NA PRIRODAN NAČIN, EVO KAKO!

56443dd4-e124-4ed2-910a-5f800a0a0a6c-image-690x480

 

Cheryl Blythe (33) ove godine je proglašena za ženu koja je najviše smršala u 2015. a njen uspjeh inspiriše mnoge druge.

Za 18 mjeseci izgubila je 90 kilograma, bez hirurških intervencija, već isključivo sopstvenom voljom, odlučnošću i promjenom režima ishrane.
Prema njenim riječima, problem sa dobijanjem kilograma počeo je u njenoj tinejdžerskoj trudnoći kada je imala 17 godina. Nakon porođaja, bila je, kako kaže, veoma usamljena i tužna, a tješila se na najnezdraviji način – lošom hranom.

Kada je ušla u svoje tridesete počela je da osjeća i fizičke simptome gojaznosti. Bolovi u leđima ponekad su postajali neizdrživi, patila je od nesanice, a primijetila je da se sve teže kreće.

Prelomni trenutak se dogodio onda kada je otišla sa prijateljima na kampovanje, ali nije mogla da pješači pa su je prijatelji na kraju bukvalno nosili. Tada je shvatila da mora nešto da preduzme inače će umrijeti.

– Bio je septembar 2013. i shvatila sam koliko toga propuštam i da ne mogu da učestvujem u svemu onome što moji prijatelji rade, jer sam jednostavno bila previše gojazna. Osvijestila sam ono što osjećam i shvatila da moram da se pokrenem – ispričala je za The Telegraph, gospođica Blythe.

Već sutradan učlanila se na jedan forum, Slimming World club, koji služi za podršku i motivaciju onima koji vode bitku sa kilogramima i potražila pomoć nutricioniste.
Nakon godinu i po dana postala je druga žena i to bukvalno. Sada ima zdrave navike, ali nema probleme koje je nekad imala. Uživa da sprema hranu sa svojom 16-godišnjom kćerkom, kojoj je uzor i životni model.

Cheryl je naučila da sama kod kuće sprema obroke, da nikada ne preskače doručak, a izbacila je prerađeni šećer i nezdrave grickalice. Umjesto njih, kada osjeti potrebu da gricne nešto, posluži se svježim povrćem.

Izvor: novi.ba