SMRŠALA JE 75 KILOGRAMA: EVO KAKO JE USPJELA…

Makaroni sa sirom i masni burgeri bili su omiljena jela 42-godišnje Danijel Deni Durant koja priznaje da je nekada tri puta dnevno konzumirala brzu hranu.

Prvu dijetu isprobala je kada je imala samo 10 godina. Njena majka tada je vodila svoju borbu s kilogramima, a Dani danas shvata da je loš odnos prema hrani nasledila upravo od nje.
Zajedno s mamom krenula je na dijetu koja se sastojala samo od povrćne supe, jednog krastavca i komadića sira koji bi jela tri puta dnevno.

“Sećam se da sam bila toliko gladna da bih krišom unosila hranu u kuću. Tada je počela moja nezdrava veza s hranom”, ispričala je Deni.
Svaki put kada sam išla na dijetu, a to je bilo često, provela bih celi vikend konzumirajući zabranjenu hranu i verovatno nakupila još 3 do 5 kilograma pre nego sam uopšte započela s mršavljenjem.

“Isprobala sam sve – tablete, šejkove, injekcije, gladovanje. Preživljavala sam na 600 kalorija dnevno 6 meseci. Svaki put izgubila bih 20 do 30 kilograma, prestala s dijetom i vratila svaki kilogram”, rekla je Dani o svojim iskustvima s dijetama. Priznaje da je izgubila 30 godina svog života jer ju je težina sputavala:

“Nisam izlazila napolje, provodila sam previše dana ispred televizora i jela čips. Sve vreme kilogrami su me fizički sprečavali da živim. Nisam mogla podići svoje telo iz kade, plaćala sam avionske karte za prvi razred jer nisam stala u sedište ekonomske klase, u restoranima sam morala moliti za poseban sto jer sam bila prevelika za separe”.

Foto: PS/FB
FOTO: PS/FB

Makaroni sa sirom i masni burgeri bili su omiljena jela 42-godišnje Danijel koja priznaje da je nekada tri puta dnevno konzumirala brzu hranu.

“Niko nikada ništa nije govorio o mojoj težini, čak ni ja. Bila sam slon u sobi. Jednom sam bila na večeri kod mame i stolica se slomila pod mojom težinom. Mama i ja histerično smo se smejale dok sam bespomoćno ležala na podu, ali ja sam se smejala samo zato da sprečim suze”, priča Danijel.

Poziv za “buđenje” iz ovakvog načina života dobila je 2012. godine kada je otišla na rutinski sistematski pregled. Doktor joj je rekao da je količina holesterola u krvi toliko velika da joj preti infarkt.

“Tada sam shvatila da samu sebe polako ubijam”, rekla je a onda je promenila živto iz korena.

Foto: PS/FB
FOTO: PS/FB

Imala je 180 kilograma kada je započela dijetu zahvaljujući kojoj je promenila život. Ključ uspeha bio je novi način ishrane. Izbacila je brzu hranu sa svog jelovnika i prebacila se na zdrave obroke sastavljene od voća, povrća, žitarica i proteina. Shvatila je da može jesti hranu koju voli, samo mora naučiti da kontroliše porcije.

“Moja kolena su bila u tako lošem stanju da nisam mogla hodati nekoliko koraka bez bola i zato sam morala pronaći drugu opciju za fizičku aktivnost. Učlanila sam se u teretanu i vežbala nakon posla. U početku sam mogla napraviti samo 10 minuta na traci za trčanje. Jedva bih se popela na bicikl, ali provela bih 10 do 15 minuta na njemu”, ispričala je.

Kada je u svoju svakodnevnu rutinu uvela vežbanje, kilogrami su počeli nestajati, a ona nije mogla verovati kako se njeno telo menja. Prvih godinu dana svoje dijete izgubila je 50 kilograma i počela nositi odeću za 10 konfekcijskih brojeva manju. Najvažnija promena bila je ona zdravstvena – dovela je svoj holesterol u granicu normale. Prošle godine dosegnula je svoj željeni cilj i zahvaljujući upornosti izgubila 75 kilograma.

“Više ne nalazim sreću u kesi čipsa. Svako jutro ustajem s pticama, spremna da živim život od kojeg sam se predugo suzdržavala”, zaključila je Dani.

Foto: PS/FB
FOTO: PS/FB

Autor: Zadovoljna.hr, Foto: Facebook