„Sine ne zaboravi, sve se vraća!“: POUČNA I DIRLJIVA PRIČA koju ćete pročitati za 2 minute a ostat će vam u pamćenju ZAUVIJEK!

„Bila su, pa su prošla, pa su opet došla neka teška vremena sine moj!“ – rekao je starac.

„Otkako za sebe znam, uvijek se živjelo teško, ali je bilo lakše živjeti prije. Nije se imalo Bog zna šta, ali srce je s onim što imaš bilo zadovoljno. Srce je puno ljubavi bilo, a iz nje se rađalo poštovanje svih ljudi. Otac je bio otac, a majka je bila majka, a i dijete je bilo dijete. A šta je danas? Ne treba čini mi se previše govoriti, sve se to zna.

Sve se više svijeta umiva u svojim suzama, jer je za mnoge sreća samo pojam ili čak bajka. Ako i mene pitaš sinko, ja dugo, dugo, dugo nisam osjetio neku mrvicu sreće, radosti i spokoja. Dugo se nisam, sine moj, nasmijao od srca. Znaš ono kako se smije „iz duše“.

Ma zvao sam je svakako, ali znao nisam da je trebam da zovem samo „živote moj““, ali tek sada znam… A pitaš me za moju djecu?

Dobri su oni meni, nek su živi i zdravi! Svi oni imaju svoju djecu a i svoje živote. Dođu mi nekad i obilaze me koliko mogu, pruže mi koliko mogu. Ja sjedim ovdje kraj svog prozora i gledam negdje satima, a da me pitaš sinko, gdje, ni sam ne znam!

Ali gledam ja i čekam, a kad ugledam lica svoje djece isto kao da me sunce obasja. Mada, obasja me rijetko. Kažu mi da imaju previše i svojih obaveza i da su stalno u nekoj žurbi.

Sine moj, zapamti, Bog daje, ljudi korist. Ipak, ostavio nam je nešto dobro a to je da smo svi mi djeca i da ćemo biti i roditelji.

Danas smo mladi, sutra smo stari. Danas jaki, a sutra slabi.

Danas zdravi, a sutra? Ko zna! I ja sam bio nekada mlad i jak. I ja sam bio poletan i sretan. I mene su roditelji čekali baš kao što i ja čekam sad. Zato sine, ne zaboravi, sve se vraća!“