Ruska pedijatrica savjetuje: Čim djeca počnu sliniti, stavite im jednu kap OVOGA u nos!

z.jpg-3.png-3.png-3

Ovaj eliksir uništava bakterije i viruse, a pri tome se koristi i u liječenju upale sinusa

Glavni moskovski pedijatar-otorinolaringolog profesor Dr. Tatjana Garašćenko savjetuje roditeljima da pomognu svojoj djeci jednostavnim, prirodnim sredstvom:

Iscijedite jednu kap soka od crnog (crvenog) luka i dodajte 5 kapi vode (koja je bila prethodno prokuhana i ohlađena).

Kako se pravi sok od luka?

Da bi napravili sok od luka trebate očišćenu glavicu luka usitniti u kašu i onda iscijediti sok.

Ovu otopinu ukapavajte djetetu u nos, pogotovo ako prehlada duže traje. Po jednu do dvije kapi u svaku nosnicu (ovisi o dobi djeteta). Možete to raditi 1-3 puta dnevno.

Ako dijete odbija ukapavanje iz kapaljke, poslužite se ambalažom sprejelice za nos ili nakapajte otopinu na usku vaticu poput one sa štapića za uši (bez štapića naravno) pa mu je malo ugurajte u nosić i istisnite sok te potom izvucite van.

Ekstrakti crvenog luka obiluju fenolnim komponentama. Fenoli i polifenoli iz različitih biljaka inače se smatraju skupinama spojeva s antimikrobnim djelovanjem. Ima antioksidacijsko djelovanje, koje ovisi o sadržaju fenolnih komponenata i o sadržaju flavonoida, a smanjuje se od vanjskih ovojnica prema unutarnjim.

Od flavonoida je bitno istaknuti kvercetin, koji se intenzivno proučava jer se pokazalo da deaktivira neke tvari koje potiču rast tumora. Istraživanja su pokazala da kvercetin u kombinaciji s vitaminom C može imati fantastično antivirusno djelovanje. Dokazano je i njihovo protuupalno, antivirusno, antibakterijsko i antioksidativno djelovanje.

Bioaktivne komponente crvenog luka pokazale su antibakterijsko i antifungalno (antigljivično) djelovanje.

(atma.hr)