Podloga:
240 g mljevenog keksa
150 ml mlijeka
160 g maslaca ili margarina
95 g šećera
160 g čokolade za kuhanje

Krema:
380 g krem sira (primjerice abc sir)
60 g šećera u prahu
760 ml slatkog vrhnja
240 g Nutelle

Glazura:
200 ml slatkog vrhnja
200 g mliječne čokolade

Priprema:
Prvo treba obložiti stijenke kalupa dimenzija 25×25 centimetara (ili nekog sličnih dimenzija) prozirnom folijom. Na dno kalupa staviti papir za pečenje.
Zatim treba napraviti podlogu. U širu posudu na štednjaku sipati mlijeko, dodati narezani maslac ili margarin te ubaciti šećer. Miješati do vrenja da se šećer i maslac otope.


Zatim u posudu dodati natrganu čokoladu za kuhanje i miješati na vatri da se čokolada otopi. Maknuti s vatre. Na kraju ubaciti mljeveni keks i sve dobro izmiješati da se dobije jednolična smjesa.
Smjesu prebaciti u kalup te dobro utisnuti i izravnati (možete koristiti čašu, vadilicu za torte ili neki drugi predmet). Kalup staviti u frižider da se podloga stvrdnjava dok se radi krema.
Za kremu mikserom dobro umutiti krem sir sa šećerom u prahu. U drugoj, većoj posudi umutiti slatko vrhnje u čvrsti šlag. U šlag dodati umućeni krem sir te mikserom opet sve sjediniti na najmanjoj brzini.
Dobivenu kremu podijeliti na dva jednaka dijela. U jednu polovicu staviti omekšanu Nutellu (sobne temperature) i sve dobro sjediniti mikserom. Izvaditi podlogu iz frižidera i na nju rasporediti bijelu kremu. Navući je do rubova i poravnati.
Preko bijele kreme nanijeti tamnu kremu. I nju pažljivo navući do rubova i poravnati.
Zatim treba izraditi glazuru. U posudu na štednjaku sipati slatko vrhnje i zagrijati do vrenja. Posudu zatim maknuti s vatre, ubaciti natrganu mliječnu čokoladu te miješati da se čokolada otopi.
Oprezno prelijevati glazuru preko kolača i staviti u frižider da se dobro ohladi prije posluživanja, a najbolje preko noći.

By admin