Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zravlje organizma. Međutim, ne smatraju se svi dijelovi pileta dobri za ljudsko tijelo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji.


Zahvaljujući iskustvu brojnih kuhara koji su svoja iskustva u kuhanju prenjeli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje dijelove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.
Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.
Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.
Kineski stručnjaci su savjetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas rijetko koristi), krilca i vrat jer upravo ovi dijelovi pileta akumuliraju sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života, a u krilca i vrat se ubrizgavaju hormoni ukolio pile nije organskog porijekla, saopštavaju studije obrađene u Kini.

Visoka količina proteina koju bijelo meso sadrži pomaže tijelu da izgradi mišiće, dok zbog toga što je izuzetno niskokalorično savršena je namirnica za dijetalne režime.

By admin