OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA PILETINU – BIT ĆE VAM ŽAO ŠTO TO RANIJE NISTE ZNALI! (VIDEO)

Vjerovatno ste već čuli za poznati Haselbek punjeni krompir, ali jeste li znali da i piletinu možete na isti način pripremiti? Originalno je tehnika pripreme za takozvano jelo ‘Hasselback punjenu piletinu’ u Švedskoj nastala u restoranu Hasselbacken.
Kuhar je jednom prilikom odlučio napraviti male rezove krompira i onda nafilovao sirom i slaninom.

Onda su nafilovali slatki krompir i jabuke – a zatim odlučili isto uraditi i sa pilećim prsima.
Ispostavilo se da se gostima jako svidjelo njihovo jelo, a onda su odlučili i objaviti recept.
Naime, prvo trebate isjeći komad pilećih prsa kao što je na video snimku prikazano (možete ga pogledati u prilogu ispod), a potom posolite piletinu i po želji pobiberite.
Tako pripremljena pileća prsa možete nafilovati spanaćem koji ste prethodno propržili na maslinovom ulju, sa mocarelom i rikotom. Onda možete preko naribati sir i sve alevom paprikom začiniti.

Nafilovanu piletinu potom na pek papir stavite i na 20-25 minuta ubacite u rernu da se na 200 stepeni peče. Po želji, možete na vrhu posuti piletinu bilo kojim sirom koji kod kuće imate – nećete pogriješiti ukoliko izaberete mozzarellu ili sir cheddar.
Najbolje bi bilo da pospete sir po vrhu u posljednjih 5-10 minuta pečenja, kako bi se istopio, a piletina će poprimiti zlatnu boju i biti savršenog ukusa! Možete kao prilog poslužiti slatki krompir ili prženi krompir.Ni sa povrćem i rižom nećete pogriješiti. Uživajte u jelu – i prijatno! Ukoliko su vam neki koraci pripreme ostali nejasni, možete cijeli postupak pogledati na video snimku u prilogu ispod.
Jeste li kad probali na ovaj način piletinu?