Ovih 5 stvari nikada ne bi trebalo da konzumirate na prazan stomak!

Da li ste nekada razmišljali da ono što svakodnevno radimo prije našeg prvog obroka ima veliki uticaj na naše zdravlje? E pa ima, i to ogroman uticaj…

Zbog toga vam u nastavku predstavljamo 5 namirnica koje ne biste trebali da jedete ili pijete na prazan želudac, ili tačnije, šta ne biste trebali da radite sa praznim stomakom, piše “Likemag“…
1. Alkohol

Bez prethodnog unosa hrane, uticaj alkohola se udvostručuje. Pored toga, varenje se usporava, a slijedećeg dana ćete imati mahmurluk. Da ne pominjemo negativan efekat koji ne prolazi nezapaženo na jetri, srcu i bubrezima.

2. Rasprava

Istraživači su otkrili da se rasprava lakše podnosi kada se stomak popuni. Ako nemate vremena za jelo, popijte topli čaj i ponudite partneru vrijeme da riješite nesuglasicu uz diskusiju!

3. Kafa

Čak i kafa bez kofeina podstiče proizvodnju kiseline u tijelu, što može dovesti do visokog pritiska ili čak dijareje. Ako ne možete da se naviknete da pijete kafu ujutru, dodajte malo mlijeka, vaš stomak će vam biti zahvalan.

4. Odlazak u krevet

Odlazak u krevet sa praznim stomakom, uzrokuje da nemirno spavamo i budimo se rano. Naš savjet je da popijete toplo mlijeko sa medom, kako bi vam kalcijum i magnezijum obezbijedili miran san.

5. Lijekovi

Aspirin, paracetamol ili antibiotik nikad ne treba uzimati na prazan želudac. Oni ne izazivaju samo ozbiljne zdravstvene probleme, kao što su gastrointestinalni poremećaji, već vas mogu poslati i u bolnicu.