OVAJ LIJEK IMATE U KUĆI A NISTE SVJESNI ŠTA SVE MOŽE: Samo 2 kašike u čašu vode i …

UKOLIKO IMATE DIJAREJU PROUZROKOVANU BAKTERIJSKOM INFEKCIJOM, JABUKOVO SIRĆE JE PRAVO RJEŠENJE ZA VAS ZAHVALJUJUĆI SVOJIM JAKOM ANTIBAKTERIJSKIM SVOJSTVIMA
Stručnjaci kažu da je jabukovo sirće prirodni eliksir koji se može koristiti na mnoge načine. Ljudi su postali svjesni njegovih prednosti i danas je jabukovo sirće popularnije nego ikad.

Grčevi u stomaku

Ukoliko imate dijareju prouzrokovanu bakterijskom infekcijom, jabukovo sirće je pravo rješenje za vas zahvaljujući svojim jakom antibakterijskim svojstvima. Bogato je pektinom koji je poznat po tome što umiruje grčeve u stomaku. Ukoliko osjećate bolove, samo rastvorite dvije kašike jabukovog sirćeta u 200ml tople vode i to popijte.

Štucanje

Kašika jabukovog sirćeta će vam pomoći da umirite štucanje.

Upaljeno grlo

Kada se govori o liječenju upale grla, jabukovo sirće vam može pomoći da spriječite dalje širenje infekcije. Grgutanje jabukovog sirćeta je najbolji način da riješite taj problem.

Problemi sa probavom

Sipajte kašiku meda i kašiku jabukovog sirćeta u čašu tople vode. Popijte je pola sata nakon obroka kako biste spriječili bilo kakve probleme sa varenjem.

Nedostatak energije i iscrpljenost

Postoji lak način da poboljšate energiju. Kombinujte 2 kašike jabukovog sirćeta i čašu tople vode i to popijte. Jabukovo sirće je bogato enzimimima i kalijumom, zbog čega ga trebate koristiti za tretiranje iscrpljenosti ili povećate energiju.

Grčevi u nogama

Grčevi u nogama znaju biti vrlo neprijatni, a narodna medicina ima savršen lijek za to. Dodajte kašiku meda i kašiku jabukovog sirćeta u čašu tople vode. Popijte ovaj lijek prije nego što odete u krevet.

Izbeljivanje zuba

Trik je jednostavno grgutanje jabukovog sirćeta ujutru. Ovo će ukloniti bilo kakve mrlje, eliminisati opasne bakterije iz usne duplje i zaštititi vaše zube od karijesa. Rezultat? Zasigurno ćete dobiti taj osmjeh holivudskih zvijezda.

S.B.ba