Depresija je stanje u koje lako padnu i mladi i stariji. Ne smije se nikako zanemarivati niti shvatati olako. Pogotovo obratite pažnju na svoje dijete. Bitno je da imate dobru komunikaciju i da znate šta se sa vašim djetetom dešava.

Nemojte nipošto zanemarivati djetetove probleme, pa čak i da za vas uopšte nisu ozbiljni. Sa djetetovog shvatanja je to ozbiljno. Razgovarajte sa djetetom i naravno ukoliko vidite potrebu, odvedite ga psihologu. Pa, svakom od nas je nekad potreban psiholog.

Svako ko je depresivan, treba se okružiti voljenim osobama i raditi ono što voli. Nemojte se povlačiti u sebe i zatvarati u kuću. Imajte na umu da sve ima gore od goreg i da stanje sa kojim se suočavate nije najgore. Borite se, ne posustajte, potražite pomoć.

Ovdje ćemo vam navesti i neke od namirnica koje vam mogu pomoći da ne budete depresivni, a uz to će još poboljšati vaše zdravlje uopšte:

Borovnice

Borovnice su bogate vitaminima, čiste naš organizam, popravljaju krvnu sliku. Osim toga, ubijaju i ćelije raka. Pored ovih prednosti utiču i na naše raspoloženje, oslobađaju nas od stresa i čine nas energičnijima.

Banane

Banane su bogate kalijumom koji je bitan za srce, a dobre su i za crijeva zbog svojih vlakana. Pored toga, utiču na ispuštanje hormona sreće- serotonina, pa dobro dođu kod depresije.

Špinat

Špinat je bogat mineralima, vitaminma, posebno je bogat magnezijumom. Daje nam snagu i potiče lučenje navedenog hormona sreće.

Zeleni čaj

Zeleni čaj čisti naš organizam, ali i čini da s eosjećamo puni energije i raspoloženiji.

Čaj od matičnjaka

Matičnjak ima dejstvo sedativa, prepručuje se čaj od matičnjaka kako biste se smirili.

By admin