Kao što smo dosad mnogo puta rekli i dokazali, da biste ugodili sebi nisu vam potrebni skupoceni preparati. Sve što vam može pomoći da vaša koža izgleda lepo i negovano možete napraviti sami.

Pronašli smo recept za sjajnu hidratantnu kremu koju možete koristiti za lice i telo, a veruje se da je na ovaj način kreme pravio jedan grčki lekar koji je žive pre gotovo dve hiljade godina. Veoma se jednostavno može napraviti i nisu vam potrebni neki posebni aparati niti sastojci. Kremu možete koristiti i kao sredstvo za skidanje šminke, ali je za sprečavanje i peglanje bora kao i za hidrataciju neprikosnovena.
Potrebni sastojci:pčelinji vosak

Kašika meda
8 kašika izribanog pčelinjeg voska
200ml bademovog ulja
½ šolje ružine vodice
2 manje teglice
U maloj posudi, na veoma niskoj temperaturi otopite med i vosak u ulju, a nakon toga ostavite smesu da se malo prohladi.

U smesu voska i ulja kap po kap sipajte ružinu vodicu dok ne dobijete odgovarajuću gustinu za kremu. To ćete morati da odredite sami po osećaju.
najbolja hidratantna krema

Kad ste prestali sa dodavanjem ružine vodice, mešajte kremu još nekoliko minuta prespite je u čiste i suve teglice, zatvorite i čuvajte na hladnom mestu.
Izvor: LifePress magazin

By admin