U svom domaćinstvu imate više nego što mislite – razne kozmetičke i ostale preparate možete zamijeniti onim iz kuhinje! Cimet je jedan od takvih sastojaka koji se već više stoljeća upotrebljava za pripremu jela, ali služi i kao izvrstan preparat za kosu. Pomoću njega tako možete posvjetliti kosu, ali i pružiti joj fenomenalan miris.

RECEPT
Dodajte 2,5 dl regeneratora u srednje veliku posudicu, umiješajte 3 žlice namrvljenog cimeta u kori i 1 dl pčelinjeg prirodnog meda. Izmiješajte pomoću plastične žlice, prekrijte i ostavite na pola sata da odstoji.

Kosu šamponirajte kao i inače i stavite regenerator, procijedite i umotajte u topli peškir na 2 min. Poslije razmrsite vlasi, raspodijelite kosu na dijelove debele 5cm i svaki dio pričvrstite na tjeme. Nakon toga prvi dio kose otkopčajte i nanesite uzduž smjesu, pa zavežite u pletenicu i opet na tjeme pričvrstite.

Ponavljajte postupak dok ne premažete cijelu kosu. Nakon toga stavite najlonsku kapu, a onda oko glave obmotajte vruć peškir i ostavite na 30 min. Odmotajte i ostavite na sobnoj temperaturi smjesu oko 3-4 sata.
Poslije samo isperite mlakom vodom.
Tretman možete opet ponoviti za 2 dana.

By admin