Ako Vaše kupatilo već pokazuje koliko godina ima, vreme je da prionete na posao i vratite mu sjaj. Ukoliko se ne radi o gomili popucalih pločića ili nepopravljivo oštećenoj sanitariji, uređenje kupatila u smislu osvežavanja njegovog izgleda, a po principu „uradi sam“ neće Vas puno koštati, a neće Vam ni oduzeti puno vremena.

Nudimo Vam ideje za uređenje kupatila koje će Vam pomoći da sa malo novca i uz malo truda i uloženog vremena, vratite sjaj i lep izgled svom kupatilu.
Ukoliko je boja na drvenim površinama pokazala znake oštećenja usled delovanja vlage, preporučujemo da brusnim papirom ili šmirglom uklonite staru farbu ili lak, i prefarbate površine. Na ovaj način možete osvežiti izgled vrata, prozorskog okna ili drvenih polica. Dobro očistite površinu od već oštećenih delova i slojeva stare boje i nanesite novu boju, preporučujemo da odaberete boju koja je otporna na vlagu. Naravno ne morate upotrebiti istu nijansu kojom su do sada bile prefarbane površine.

Ukoliko boja sanitarije i pločića dozvoljava eksperimentisanje bojama na zidovima i drvenariji, slobodno se poigrajte. Unešite novinu jarko crvenom, žutom, roze, ljubičastom, zelenom ili plavom nijansom. Za uređenje kupatila preporučljivo je kombinovati najviše dve boje jer se uglavnom radi o malom prostoru.

Ako izgled Vašeg kupatila narušavaju gomile peškira ili hemijskih sredstava, opet prionite na posao i dovedite kupatilo u red. Napravite police, ormariće ili paravan. Police možete praviti od drveta, stakla ili laminata i to vrlo jednostavno. Na zid ušrafite držače, a zatim na držače pričvrstite samu površinu police. Najjednostavniji način da sakrijete staru veš mašinu, korpu za prljavi veš, kofu sa džogerom i još par sitnica koje obavezno kvare izgled kupatila, jeste da napravite paravan koji će zaštititi jedan ugao kupatila od pogleda. Ako je kupatilo suviše malo za paravan, okačite plastičnu zavesu koja inače služi za kadu. Ovakve zavese se jednostavno nameštaju a mogu delovati dekorativno. Ako je Vaše kupatilo vrlo malih dimenzija, nemojte štedeti ni površinu vrata. Sašijte džepove koje ćete okačiti na vratima sa unutrašnje strane kupatila, a u kojima možete smestiti razne neophodne sitnice. Uređenje kupatila pravljenjem reda u njemu imaće značajne rezultate iako Vam možda ne deluje tako.

Ukoliko je neka od pločica napukla ili se odlepila, a trenutno niste u mogućnosti da je zamenite, jednostavno zamaskirajte taj deo površine. Ako se oštećena površina nalazi na zidu kupatila, okačite sliku ili ogledalo preko nje, ako je suviše nisko za sliku, nalepite parče samolepljive tapete.

Promenite prostirke na podu kupatila. Kupovinom ili pravljenjem novih prostirki za pod, takođe ćete izmeniti izgled svog kupatila. Naravno najjednostavnije je kupiti nove, ali ako želite unikatne možete ih štrikati od vunice ili čak najlon kese. Ovakve prostirke mogu delovati vrlo interesantno, a usput će biti Vaši unikati.
Uređenje kupatila kao i uređenje kompletnog stambenog prostora zahteva maštovitost i kreativnost. Mi smo tu da probudimo maštu i da ponudimo ideje za uređenje kupatila kao i praktične savete, a na Vama je da ih realizujete. Uživajte i zabavite se u kreativnom uređenju svog doma.

By admin