Jedite ovu namirnicu koja obećava čak 14 kilograma manje u 2 nedelje

Heljda je veoma zdrava i korisna namirnica za naše zdravlje i trebali bi je što više uključivati u našu ishranu.

Ova namirnica poboljšava memoriju, pomaže u liječenju reumatizma, glaukoma i dijabetesa, ublažava posljedice zračenja, hemoterapije i pretjeranog umnog rada.

Jela pripremljena sa heljdom pomažu kod kardiovaskularnih bolesti, a posebno kod povišenog krvnog pritiska i probavnih problema.

Pored svega navedenog heljda je odličan saveznik i kod procesa mršanja i koristi se u mnogim dijetama jer bez ikakvog gladovanja pomaže nam da izgubimo višak kilograma.

Heljda sadrži mnogo proteina, aminokiselina, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda, vitamina B1, B6. Poslije 2 sedmice držanja ove dijete možete izgubiti i do 14 kilograma, a ujedno i očistiti svoj organizam.

Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, bez zaćina, sosova i soli. U toku dana popijte 1L jogurta ili kefira, pijte dosta vode i zelenog čaja.

Ako pijete kafu pijte maksimalno 2 šoljice dnevno i to bez šećera. Posljednji obrok u danu jedite 4 sata prije spavanja.

Kao i kod bilo koje dijete preporučuje se velik unos vitamina, preko voća i povrća (jabuka, narandža, kupus, zeleno povrće, suhe šljive, kašika meda).

Jedite obareno zeleno povrće kao što je špinat, brokule, prokelj, grašak, naravno bez soli i drugih začina. Heljdina dijeta nije gladovanje i ni u jednom trenutku ne bi trebalo da imate osjećaj gladi.

Napomena: Kada završite sa dijetom, nemojte se odmah vagati već sačekajte 3 do 4 dana pa onda stanite na vagu ( Čišćenje organizma se nastavlja i traje nekoliko dana nakon završetka dijete)