Prije 50 godina, legendarni Yusuf Islam (poznat kao Cat Stevens) napisao je pjesmu “I Love My Dog” – pjesmu o čovjekovom najboljem prijatelju, psu, i o svim njegovim nevjerovatnim osobinama.

Pjesma je sada stara 50 godina i da bi se proslavila njena godišnjica, Yusuf Islam je dopustio najvećoj organizaciji za zaštitu životinja, PETA, da je koriste u svom videu, da bi pomogli drugim psima lutalicama da pronađu svoj dom.

 

U videu upoznajemo čovjeka koji je udomio jednog starog psa iz skloništa za životinje. To što se desilo kada su se ugledali je bila ljubav na prvi pogled.

Vremenom su se baš zbližili, išli su dnevne šetnje, provodili poslijepodne ispred TV-a i postali nerazdvojni.

 

Zbog toga je jako emotivan trenutak kada se jedan dan u toku šetnje pas zaustavi i zagleda se u vlasnika, gledajući ga direktno u oči.

Vlasnik je odmah shvatio o čemu se radi. Odveo je svog psa veterinaru i prisiljen je da donese odluku koju nijedan vlasnik psa ne želi donijeti.

Poruka pjesme i videa je da koliko god imamo četveronožnog prijatelja u svom životu, svaka sekunda provedena s njim je vrijedna toga.

 

 

Ako neko ima mjesta u svom domu i svom srcu, treba da razmili o udomljavanju starijeg psa koji treba novi dom, pun ljubavi. Čak i ako će to trajati samo nekoliko mjeseci, može promijeniti njegov život. I Vaš i njegov.

Podijelite ovu poruku sa svim ljubiteljima životinja koje znate. Psi zaista jesu čovjekovi najbolji prijatelji i svi oni zaslužuju dom i ljubav.

 

Ako samo jedan podijeljeni članak napravi neku promjenu, vrijedno je toga. Molimo vas podijelite ovaj članak da pomognete onima kojima je pomoć potrebna.

Izvor:virealno.com

By admin