Najkorisniji alat u borbi protiv bolesti desni je zdrave prehrane.

Postoje različite vrste bolesti desni. Kada liječenje bolesti desni na vrijeme ne samo da ćete imati koristi za oralnu zdravlja, ali ćete poboljšati svoje zdravlje u cjelini.

Danas smo pripremili za vas nekoliko efikasan način da se poboljša zdravlje vaših desni:
sok od limuna
Anti-upalni svojstva soka od limuna pomoći borbi protiv raznih infekcija desni. Bogata prisustvo vitamina C volje snagu desni u borbi efikasnije. Dodaj malo soli u ceđeni sok od limuna i miješati dok ne dobijete pastu. Nanesite ga na četkicu za zube, operi zube i isperite ga.

_
kurkuma
Također još jedan prirodni sastojak dovoljno moćan za ublažavanje upala. Napravite pastu miješanjem kašičice kurkume u prahu sa medom. Nanesite pastu na zube i desni. Pustite ga da radi oko 3 minuta, a zatim isperite usta vodom. Učinite to svake noći pred spavanje.
Gum bolesti su Silent Killers – 7 Natural Ways Kako Heal Them

_
Tea stablo ulje
Ovo ulje je jak antiseptik. Nanesite ga direktno na desni. To će smanjiti oticanje i da će zarasti bolest desni.

_
Kokosovo ulje
Anti-mikroba i anti-upalni efekti kokosovog ulja može vam pomoći da zaštitite svoje desni od gingivitis. Samo treba da se prijave kokosovo ulje na desni. To možete učiniti da obavljanjem kokos povlačenjem. Kokosa povlačenjem treba obavljati prva stvar ujutroČešnjak ulje

Malo češnjaka ulje vam može pomoći u liječenju bolesti desni. Možete osjetiti malo peckanje, ali pričekajte nekoliko minuta kako bi se djelovati ulja i nakon ispiranja vodom.

Aloe vera

Krvarenje i natečene desni mogu biti umirena tretmanom aloe vere. Nanesite formiraju gel na desni i ostavite ga nekoliko minuta. Morate ponoviti ovaj postupak sve dok se situacija poboljšava.

Soda bikarbona

Soda bikarbona među mnogim drugim svojstvima i djeluje učinkovito kao lijek bolesti desni. Napravite pastu miješanjem 1 žlica sode bikarbone i malo vode. Prstima se odnose na ovaj paste na desni. Rezultati su izuzetni.

By admin