Ako plaćate karticama OVE STVARI MORATE ZNATI: Naučite kako prepoznati ZNAKOVE PREVARE!

Mnogo ljudi postaje žrtva kriminalaca koji skeniraju podatke o karticama pomoću posebnih uređaja , a zatim kradu novac. Danas, čak i kada koristite svoju karticu u trgovinama ili restoranima, možete pasti u zamku.

 

Ingenico, proizvođač terminala za kreditne kartice, nedavno je izdao vodič o tome kako prepoznati ”Uređaj za krađu podataka” u standardnom terminalu (Ingenico iSC250).

Aparat je znatno veći od normalnog

t1

”Uređaj za krađu podataka” je dulji i širi od ispravnog terminala. Ovo je glavna razlika koja korisnicima kreditnih kartica može na prvi pogled ukazati da se radi o prevari.

Nijedna tipka se ne ističe

t2

”Uređaj za krađu podataka” koji je umetnut prebrzo može blokirati označavanje gumba na terminalu.

 

Zeleno LED svjetlo je blokirano

t3

Prilagodivi ”uređaj za krađu podataka” također blokira zelenu LED svjetlost koja bi trebala biti uključena kada terminal skenira karticu.

Česte pogreške u radu

t4

”Uređaji za krađu podataka” ponekad dolaze u smjeru magnetske trake kad skeniraju podatke. To rezultira većim brojem pogrešaka i značajno usporava normalno funkcioniranje terminala.

Pa, obratite pozornost ako terminal radi znatno sporije nego što bi trebao.

Olovka nije pričvršćena

t5

Svi su terminali za plaćanje trebaju biti opremljeni olovkom koji klijenti koriste za kako bi se potpisali nakon skeniranja kartice.  ”Uređaj za krađu podataka” unutar iSC250 ne dopušta da se olovka pričvrsti.