Mnogi imaju svoje uobičajeno jutarnje navike – započinju dan sa toplom šoljom čaja ili kafe nakon buđenja. Ili, imaju naviku pijenja vode, ali je onda vjerojatno piju hladnu…

Ali, jeste li znali da ako se pije topla voda, osobito u jutarnjim satima, na prazan želudac, to može imati velike pozitivne učinke na vaše tijelo? Ta navika će poboljšati brzinu probave i pomoći tijelu da ukloni štetne toksine i metabolički otpad iz tijela.

U nastavku ćemo vam pokazati glavne razloge zašto bi trebali konzumirati toplu vodu ujutro. Ovo je šest razloga zašto biste trebali piti toplu vodu:

Detoksicira organe za varenje

Ako pijete čašu vruće vode ujutro, to će vam pomoći da očistite svoje tijelo od štetnih toksina. To je zato što voda i druge tekućine promovišu razgradnju hrane u želucu i poboljšavaju probavni trakt. Dakle, pokušajte zamijeniti hladnu vodu sa toplom vodom, a tako ćete poboljšati probavu, posebno nakon obroka.

Pojačava metabolizam

Većina je barem nekad osjetila neugodnu bol u stomaku. Trebate piti 1 čašu tople vode ujutro na prazan želudac. To će potaknuti vaš metabolizam, a to će vam pomoći da vaše tijelo funkcioniše ispravno. Vaši bolova će nestati odmah!

Olakšava bol

Neki ljudi vjeruju da je topla voda najmoćniji prirodni lijek i da može ublažiti bol menstrualnih grčeva. Topla voda će opustiti mišiće i umiriti bol. Također možemo spomenuti da je topla voda izuzetno dobra za sve vrste grčeva. To je zato što topla voda poboljšava cirkulaciju kapilara i opušta mišiće.

Gubitak težine

Ako ste na nekoj dijeti i trenirate kako bi izgubili suvišne kilograme vjerojatno ste čuli da je čaša tople vode ujutro odlična pomoć da izgubite težinu mnogo brže, zar ne?

To je zato što topla voda povećava tjelesnu temperaturu i ubrzava vaš organizam. Dakle, na taj način vaše tijelo će sagorijevati više kalorija, a također će imati i blagotvoran učinak na bubrege i sve organje lučenja.

Poboljšava cirkulaciju

Kao što smo spomenuli prije, ako se konzumira čaša tople vode ujutro na prazan želudac to će pomoći vašem tijelu da izbaci sve štetne toksine i otpade. Dakle, na taj način, poboljšat če cirkulaciju.

Usporava proces starenja

Svi znamo da je preuranjeno starenje je najgora noćna mora za svaku osobu a posebno za žene. Ali, na sreću, to se može spriječiti konzumiranje tople vode.

Kao što svi znamo, prisutnost toksina u tijelu ubrzava proces starenja, a baš kao što smo već rekli, voda oslobađa tijelo od toksina, a to usporava proces starenja i povećava elastičnost kože.

By admin