AKO IMATE ČESTE GLAVOBOLJE, GRČEVE ILI PROBLEME SA NOKTIMA OBAVEZNO PROČITAJTE OVO

Obratite pažnju na ovo jer vaše zdravlje je u pitanju!

Glavobolja

U mogim slučajevima česteglavobolje mogu biti izazvane nedostatkom magnezijuma, a mogu se vrlo lako ukloniti jedenjem banana ili kupusa.

Grčevi u mišićima

Ovo takođe može biti izazvano nedostatkom magnezijuma. Pokušajte sljedeći put kad se budete kupali da to bude u vreloj vodi sa gorkom solju koja sadrži magnezijum kako bi ga vaša koža apsorbirala.

Nokti koji se listaju i suha kosa

Ovo je mogući znak da vam nedostaje vitamin B7. Jedite više kvasca, sira i kikirija kako bi vaši nokti bili ponovo zdravi. Ako se ovo nastavi i dalje onda bi trebali da posjetite ljekara, jer nokti mogu biti pokazatelj nekih teških oboljenja.

Bijeli plikovi

Ukoliko imate plikove na zglobovima i prstima, to može ukazivati da vam nedostaju esencijalne masne kiselina. Najbolji način da ih nadoknadite jeste jedenjem ribljeg ulja, morskih plodova,…

Perutanje kože

Ako primjetite da vam je koža vrlo često zategnuta, svrbi vas ili se peruta, to znači da joj treba hidratacija. Nastojte koristiti bogatu hidratantnu kremu tokom dana, a masniju kremu tokom noći. I naravno, pijte puno vode.

Oslabljen vid

 

Oslabljen vid je često posljedica dugogodišnjeg načina života, loše ishrane i loših navika. Industrijski obrađena hrana, nedovoljno kretanja, stalno sjedenje ispred kompjutera, gledanje u mobitel itd., sve to utiče na zdravlje naših očiju. Jednostavno, promijenite životne navike..

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.