7 DANA SAM JELA PO 3 JAJA: Desilo se nešto NEZAMISLIVO! Nisam mogla da vjerujem!

Mnogi govore kako je pretjerano konzumiranje jaja loše za naš organizam, ali jedna žena je odlučila da provjeri da li je to istina.

Oduvijek sam volela jaja – zasitna su i ukusna, ali iz nekog razloga nikada ih nisam spremala radnim danima jer sam mislila da nemam vremena ta to, a i mnogi su pričali da su nezdrava, piše “Kurir“…

Uglavnom sam izletala iz stana sa bananom ili jabukom u ruci.

Međutim, zbog toga sam bila gladna kao vuk mnogo prije vremena za ručak. Zato sam odlučila da je vrijeme za promjenu i ta promjena će biti jedenje 3 jajeta svakog dana.

Jaja su savršen mali paket. Ne samo da su prepuna proteina, već žumance sadrži omega 3 masti, vitamina D, E i B12, kao i brojne minerale.

Ljudi misle da su jaja loša, ali nemaju pojma

Znala sam da će biti onih koji će mi govoriti da su jaja loša i da ne bi trebalo da ih jedem. Međutim, nauka je prevalila dalek put od savjeta da je najbolje jesti samo bjelanca, a i brojni savjeti koji se tiču masti i holesterola nisu bazirani na pravim istraživanjima.

_

Stručnjaci danas tvrde da ima holesterola u jajima, ali da on nema veliki uticaj na holesterol u krvi – a taj je kriv za začešljene arterije.

Nutricionisti takođe naglašavaju da broj jaja koja smijete da pojedete tokom sedmice u velikoj mjeri zavisi od toga kako izglada ostatak vaše ishrane. Pošto je moja ishrana prilično zdrava i fizički sam aktivna, osjećala sam se još bolje kada sam napravila ovu promjenu.

Pravila sam doručak za manje od 4 minuta

Ne postoji izgovor koji će vas spriječiti da doručkujete, pogotovo kada možete da spremite odličnu kajganu za bukvalno 4 minuta. Ovo je mnogo brže od pravljenja sendviča ili spremanja ovsenih pahuljica ili čekanja u redu u pekari.

Cio život sam živjela u laži.

Mogla sam da preskočim popodnevne grickalice

Pošto jutarnja banana ili jabuka nisu bili dovoljni da se osjećam sito, nije bilo ni čudo što sam umirala od gladi do 10 ujutro. Međutim, nova rutina sa 3 jajeta činila je da se osjećam sito do podneva, a bila sam i koncentrisanija i brže završavala stvari jer nisam morala da razmišljam o gladi.

Jaja su mi promijenila život na bolje

Redovan doručak ne samo da je učinio čuda za moju glad i koncentraciju, već sam svakog jutra morala da sjednem i provedem 10 minuta u miru. Mogla sam da se opustim i psihički pripremim za dan koji me očekuje.

 

Planiram da zadržim ovu zdravu naviku, osim ako neko ne otkrije da je čokolada ključ za duži život. Onda ću morati da jedem to – za nauku.

 

haber.ba